This page is under construction and will be translated into English.

Spännelement och Kopplingar

Axelkopplingar används för att överföra en rörelse mellan två roterande axlar. Bromsar och överlastningsskydd kan användas för att kontrollera hastigheter och drift. Axelkopplingar finns i olika typer och utformningar. Här visar vi en del av dessa typer. Skulle ni efterfråga en typ som inte finns här, så kontakta oss, så hjälper vi dig att få fram den.

HRC koppling är en semielastisk koppling mycket välägnad för motoraxlar. HRC axelkopplingar är snabba att installera och är en enkel metod att koppla ihop en drivenhet. HRC axelkoppling finns är en tillgänglig som brandresistent och antistatisk.

HRC koppling katalog pdf

Klokoppling erbjuder en flexibel koppling till låg kostnad. Kopplingen absorberar parallellfel, shocklaster och små vibrationer.

Klokoppling / Elastisk koppling katalog pdf

Koniska klämbussningar och spännringar är glappfria axel-nav förband utan kilspår och används på cylindriska axlar och i cylindriska hål. Genom åtdragningav skruvarna förskjuts de koniska innerringarna och mantelytan expanderar radiellt. Friktion uppstår mellan axel och nav varvid vridmoment och axialkraft kan överföras. Bussningar ger besparingar i form av mindre axeldimensioner
och enklare bearbetning.

Spännelement katalog pdf

Spännelement data pdf

Trantorque GT är en koppling för höga krafter och precisa drifter.

Trantorque katalog pdf
Fenaflex Däckskopplingar i 15 storlekar för axeldiameter upp till 190 mm. Fenflex däckkoppling med effekt/vridmoment som överstiger 1500 kW/14.000 Nm. Fenaflex däckkoppling klarar en vinkelavvikelse upp till 4 grader.
Fenaflex däcken finns tillgängliga i standard och som FRAS (Fire Resistant Anti-Static). Fenaflex kopplingar erbjuder en enkel installation med utmärkta shock-absorberingsegenskaper och den minskar problem med vibrationer coh oscillering.

Fenaflex katalog pdf

Koppling installation pdf
Bågtandkoppling är liten och kompakt samt klarar av ett stort överförbart moment.
Bågtandkopplingar finns i olika utförande t ex med splinesnav, konisk borrning, helt i polyamid mm.
Utöver ovan redovisade kopplingar kan nämnas fjäderkoppling, vridstyva kopplingar, lamellkopplingar i olika utföranden, pinnkopplingar mm. För specifika koppling kontakta oss så hjälper vi dig vidare.